Gott kaffe för alla tillfällen!

Kaffebryggning i Coffee Queen och andra kaffemaskiner går mycket fortare än i en vanlig kaffebryggare.
De kaffesorter vi säljer har en grövre mer taggig form och annan rostning än vanligt bryggkaffe

Gott kaffe för alla tillfällen!

MELLANROST, MÖRKROST, EKOLOGISKT, HELA BÖNOR, SNABBKAFFE

Visar alla 4 resultat


Så här gör du för att få en riktigt god kopp kaffe

Oavsett bryggmetod, använd alltid nytappat kallt vatten. Kallt vatten är mer syrerikt och tar bättre fram smaken ur kaffet. Vattnet som strömmar ur bryggaren bör hålla 92 – 96°C. Det är när de små bubblorna börjar komma – vattnet ska alltså aldrig koka när man brygger kaffe. Vid varmhållning och återupphettning av kaffe bildas bitterämnen, kaffet blir beskt och surt. Låt inte kaffe stå framme längre än 30 minuter på värmehäll. Om du måste varmhålla kaffe, använd termos. Rengör och torka av bryggaren, särskilt de delar som kommer i kontakt med kaffet. Kalka av kaffemaskinen eller bryggaren med jämna mellanrum. Ren utrustning ger ett godare kaffe.

Det är skillnad på kaffe och kaffe! Tänk på att kaffebryggning på Coffee Queen går så mycket fortare än i en vanlig kaffebryggare. Köp därför en kaffesort som är anpassad till det. De sorters kaffe vi säljer har en grövre mer taggig form och annan rostning än vanligt bryggkaffe. Detta för att det ska hinna lämna ifrån sig arom och smak. Dessutom förenklar det vardagen för den som är ansvarig för kaffet, bara att tömma en portionsförpackning i filtret så får du perfekt kaffe VARJE GÅNG!!