Vår familj har en egen tradition. Vi samlas på en camping hela påskhelgen och myser. Vi är 3-4 ekipage och brukar dela upp måltiderna så att vi turas om att laga mat. Jag ska bjuda på soppa en av dagarna och har därför bakat morotsfrallor att servera till. Tur jag gjort dubbel sats och att de blev färdiga lagom till frukostkaffet.
Kalljästa morotsfrallor 36 st
15 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 msk salt
14 g torrjäst
3 msk rapsolja
8 dl mjölk
150 g fint rivna morötter
Lägg alla ingredienser i en hushållsassistent och kör på 3/4 hastighet 10 minuter. Sätt lock eller plast på bunken och ställ i kylen över natt.
Sätt ugnen på 250°C.
Häll ut degen på rikligt mjölat bakbord och strö mjöl över den. Dela degen med degskrapa i 36 delar. Perfekt med 9 frallor på varje plåt. Lägg dem på bakplåtspapper och jäs 30 minuter.
Grädda dem 9-11 minuter och låt dem svalna på galler.
/Frida