Varukorgen

INFO@KAFFE-REP.SE

FRAKT FRÅN 59 KR

SÄKER BETALNING MED  
kaffe serverat o klart!

Rune o farsan kunde dricka kaffe!

Rune o farsan kunde dricka kaffe!

Eller hur jag lärde mig att älska kaffe

Detta utspelade sig en sommar i min hemstad Örebro för ca 100 år sedan (känns det som i alla fall). Farsan satt allt som oftast med en kopp kaffe på morgonen och löste korsord, och den här sommaren satt jag med honom nästa varje morgon på mitt sommarlov. Jag var väl runt 8-9 år och jag minns att jag älskade lukten av kaffet när pappa gjorde iordning bryggaren. Tyvärr kan jag inte säga nått romantiskt om att det var en favoritstund på dagen för farsan som att han monterade ihop perkolatorn och knackade sump mm, för han hade ju bara en vanlig kaffebryggare som pustade och stånkade fram gott kaffe!

ja för fan, jag har bara druckit 11 koppar

Farsan hade en kompis som hette Rune som hade en liten blomsterhandel i närheten av vår bostad. Rune började sin arbetsdag runt 5 på morgonen och kom alltid på besök (läs Fika) till farsan vid 9 snåret på morgonen. Samma scenario utspelade sig varje dag. Farsan frågade rune, -ska du ha en kopp kaffe?

Rune svarade alltid – ja för fan! jag har bara drucket 11 koppar innan. Sedan blev Rune allvarlig och frågade farsan – det är väl riktigt gevalia kaffe du har? jag vill inte riskera att förgiftas av nått annat slags kaffe!!

Jag satt där med stora ögon och följde med i konversationen som sedan följde, det var alltid prat om väder och nyheter och den ständiga fågan om Runes flakmoped hade fallit i bitar ännu, det var en gammal moppe han hade Rune.

Rune hade också vattenskalle, och världens största hjälm. Rune var en glad skit som hade lätt till skratt och gärna gjorde narr av sig själv, ett favorit uttryck han slängde sig med var citat: ”vill du vara med i vattenskallarnas riksförening”? – Ja jättegärna! Rune och farsan kacklade åt skämtet varje gång.

Farsan och Rune kunde det där med att dricka kaffe, och berätta knäppa historier

Det var vid den här tiden som jag fick smak för det här med kaffe, först med mjölk och socker men senare i livet helt svart utan socker, Jag älskar en snabb espresso, men dricker vanligt bryggkaffe till vardags. Det brukar bli en termoskanna eller två, det beror lite på om min underbara fru dricker med mig på dagen eller om hon undviker det då hon skall jobba. men om jag är själv brukar det bli ca 2 liter per dag!

kaffekopp på första sidan

One comment

  1. Gamla Rune, ja 🙂 Den filuren.

Kommentarer är stängda.