Varukorgen

INFO@KAFFE-REP.SE

FRAKT FRÅN 59 KR

SÄKER BETALNING MED  
Vattenkokare

Fördelar med vattenkokare

Det bästa med vattenkokare

Förutom att göra varma drycker snabbare, hjälper vattenkokare dig också att spara på energi. De är också säkrare än konventionella matlagningslösningar. Vattenkokare lyfter fram smaken av olika drycker. Dessa förmåner är tillräckliga för att motivera köpet. Du bör definitivt överväga att investera i en till ditt hem. De är oftast överkomliga i pris också. Så, vad är haken? Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna med vattenkokare. Du kommer att vara glad att du gjorde det.

Sparar energi
En vattenkokare använder mindre energi än man kan tro. Du använder den förmodligen hela tiden när du brygger te och kaffe, men denna enkla apparat kan lägga till mycket energi på din månatliga faktura. Lär dig mer om energieffektiva modeller genom att läsa vidare! Läs vidare för några energispartips som hjälper dig att minska din faktura. Väg dina alternativ noggrant och överväg följande tips. Detta är bara en del av listan över sätt att spara energi med din vattenkokare.

Välj först en modell som värmer en kopp. Den genomsnittliga vattenkokaren använder cirka 164 kW/h el när den används för att koka en kopp. Om du bara kokar en kopp vatten, sparar du cirka 22Kwh per år. Ett annat alternativ är att köpa en vattenkokare med energibesparande funktioner, som ett snabbt koksystem. Dessa vattenkokare kommer att koka en kopp på bara 45 sekunder, vilket sparar upp till 66 % energi!

VattenkokareGör varma drycker snabbare
Vattenkokare gör varma drycker snabbare än traditionella vattenpannor. De innehåller ett värmeelement gömt i vattenkokarens bas. Detta förhindrar kalkansamling och gör vattenkokaren bullrigare. De flesta vattenkokare är också lätta att rengöra. Ta bara bort vattenfiltret efter varje användning för att förhindra avlagringar. Ett anti-kalkfilter är en viktig funktion om du bor i ett område med hårt vatten. Andra funktioner du bör leta efter inkluderar en automatisk avstängningsfunktion och en temperaturmätare.

En av mina favoritmodeller är Champion CHVK210. Den har en standard hällpip, automatisk avstängning och är trådlös. Jag gillar den eleganta designen och glaskroppen, som låter mig se vattnet inuti. Jag älskar att den också kommer med plan botten för att förhindra skador. Jag rekommenderar starkt denna vattenkokare till alla som älskar att göra varma drycker.

Är säkrare än konventionella matlagningslösningar
Medan kokt vatten i en vattenkokare innehåller mindre bly än destillerat vatten, kan blyexponering vara ett problem om ditt spädbarn dricker mjölkersättning tillagad med kokt vatten. I USA har en livsmedelsmyndighet rekommenderat konsumenter som lider av en allergisk reaktion mot nickel att undvika att köpa nya vattenkokare med exponerade element. Förutom att innehålla bly orsakar nickel även hudreaktioner och ytterligare exponering för nickel kan förvärra tillståndet. För att minska denna risk tillverkas nu fler vattenkokare med täckta element. Rostfritt stål är ett material som är både nickel och järn som är mycket motståndskraftigt mot korrosion. Den är också fri från aluminium, vilket gör den säkrare än sin motsvarighet.

Även om kokande vatten i en vattenkokare kan verka skrämmande, är det mycket säkrare än att använda en traditionell spishäll. En vattenkokare tar bara fyra till fem minuter att nå kokpunkten, jämfört med nio minuter med en traditionell spishäll. Det visslar inte heller när vattnet är klart, vilket minskar risken att bränna dig av misstag. En annan fördel med en vattenkokare är dess säkerhet och användarvänlighet. Vissa modeller är till och med helt BPA-fria, medan andra är BPA-fria.

Tar fram smaken av olika drycker
Om du gillar att njuta av te eller kaffe vet du att kokande vatten kan förstöra smaken på drycken. Men tack vare den inbyggda temperaturkontrollen behöver du inte oroa dig för att koka vatten hela tiden. De flesta vattenkokare stängs av automatiskt när önskad temperatur uppnåtts. Avstängningsmekanismen i en vattenkokare går ganska snabbt – det tar vanligtvis cirka 10 sekunder att sparka i. Det gäller dock att ha tålamod i väntan på att vattnet ska nå önskad temperatur.

Till att börja med kan du prova att hälla 100 gram vatten på tio sekunder. Det är dock viktigt att hålla armbågarna nära din sida för att förbättra din ergonomi och jämnt fördela vattenkokarens vikt på händerna. På samma sätt kan du också använda en handduk för att balansera din vattenkokare. Detta kommer att göra det lättare att hälla upp drycken och säkerställa ett rent flöde. När du har bemästrat denna teknik kan du gå vidare till hällning.

Är bekvämt
Vattenkokaren är en av de mest populära köksmaskinerna i många hushåll, och det finns många anledningar att välja en framför en annan. Även om du kan göra te eller kaffe av alla typer av löv, är bekvämligheten med att brygga vatten från en vattenkokare oöverträffad. Vattenkokare kan användas för att göra te eller kaffe och kommer med en automatisk avstängningsfunktion för säkerheten. Locket låser säkert så att vattenkokaren inte kan spilla heta vätskor. Dessutom är den lätt att rengöra – torka bara av pipen med en ren trasa.

Du kan hitta en mängd olika vattenkokare här…