Varukorgen

INFO@KAFFE-REP.SE

FRAKT FRÅN 59 KR

SÄKER BETALNING MED  
Kaffekvarn Molino - Svart

Att använda en kaffekvarn

Hur man använder en kaffekvarn

Det bästa sättet att använda en handdriven kaffekvarn är att mala så mycket kaffe per gång som möjligt. Detta kommer dock att ta längre tid än att använda en konventionell kaffekvarn. Det är också bättre att investera i en dyrare kvarn om du menar allvar med att göra den bästa koppen kaffe varje gång. Det första du ska göra är att hitta en modell med hög kapacitet. En stor kapacitet kommer att producera mer malda bönor. En liten kommer att räcka till ett par koppar.

How to use a coffee grinder

 

 

 

 

 

 

 

Och det är därför vi vill gå igenom några detaljer och förklara exakt hur man använder en kaffekvarn. När du har lärt dig att mala färska bönor och underhålla kvarnen på rätt sätt, kommer du att njuta av din morgonkopp kaffe så mycket mer.

Bladvarnsmaskiner eller. Hjulkvarnsmaskiner
Innan vi börjar är det viktigt att påpeka de två typerna av slipmaskiner – bladkvarnen och gradkvarnen

Knivkvarnsmaskiner
Kaffekvarnar i bladstil är vad den genomsnittliga kaffedrickaren föredrar, eftersom de är relativt billigare än burrkvarnar.
Men även om de är billigare, har de nackdelar. För det första pulvriserar bladeten del av malningen, vilket resulterar i inkonsekvent grov till fin malning och därför brygger det olika.
För en annan kan bladen skapa värme. Ju längre du maler desto varmare blir de, vilket kan resultera i en brygd med bränd smak.

Hjulkvarnsmaskiner
Hjulkvarnsmaskinen är nästa steg upp från en knivslip, och den mer prisvärda av de två gradstilarna. Kvarnskivan snurrar snabbt och skapar mer ljud än vad vissa användare skulle föredra, och det orsakar också mer oreda. Den koniska hjulkvarnen är dock lite långsammare och därför tystare. Dessa modeller är utmärkta för olja eller smaksatt kaffe och, på grund av sin form, täpps de inte igen.

Hur man mal sina kaffebönor

För att frigöra den optimala mängden smak från dina kaffebönor och få den perfekta koppen kaffe, måste du lära dig rätt teknik. Följ dessa steg:
Mal kaffebönorna precis innan bryggning. Detta misstag görs ofta när du ställer in en kaffebryggares timer och förbereder filtret kvällen innan. Istället är det bäst att mala kaffet ögonblicken innan för att smaka av rostens fulla profil.
Använd snabba pulser för att undvika att bränna kaffet. Eftersom din kaffekvarn är mekanisk blir den varm om du håller ned malningsknappen, precis som en mixer. Använd istället en serie korta ”pulser” för att förhindra att ditt kaffe brinner.
Om möjligt, skaka kvarnen. För mindre, handhållna kvarnar, skaka den medan du pulserar. Detta säkerställer en mer konsekvent, jämn slipning. Och glöm inte att hålla locket hårt!

Det är viktigt att underhålla din kaffekvarn ordentligt.

Ju längre du använder din kaffekvarn, desto mer underhåll kräver den. Efter att du har valt ut en kaffekvarn, bör du rengöra den regelbundet efter bruk. Om du använder samma maskin för att mala ditt kaffe varje dag, bör du rengöra den varje dag. Utöver det bör du hålla den ren hela tiden. Annars kommer ditt kaffe att smaka intetsägande och härskna. En manuell kaffekvarn är inte svår att rengöra. Att hålla den rent är den viktigaste delen av att använda en kaffekvarn. Du bör följa instruktionerna noggrant och göra det så ofta du behöver.

Att köpa en kaffekvarn kan vara ett mycket viktigt beslut. Även om många tror att de behöver en kaffekvarn till sitt hem, är den här apparaten faktiskt nödvändig för att tillaga espresso. Om du inte vill lägga mycket pengar på en kaffemaskin kan du välja en handvev som du kan rengöra hemma. Den är lätt att rengöra och underhålla, men den ger inte samma resultat som en kaffekvarn till en espressomaskin.

Att välja rätt kaffekvarn är viktigt för att brygga den bästa koppen kaffe. En kvarn i gradstil är den enklaste att använda. Det krävs bara minimal ansträngning för att mala kaffebönor, medan en modell av bladstil kräver en pumpande rörelse. Om du inte är säker på vilken du ska välja kan du prova en manuell. En handvevskvarn är ett bra alternativ för dem med begränsade resurser.