Varukorgen

INFO@KAFFE-REP.SE

FRAKT FRÅN 59 KR

SÄKER BETALNING MED  

Avkalkning av kaffemaskin

Hur man avkalkar en kaffebryggare

Avkalkning av kaffemaskiner är en process som användare tenderar att glömma, men det är viktigare än det verkar. Vatten innehåller, som vi alla vet, olika grundämnen som är nödvändiga för människors liv, inklusive kalcium och magnesium. Men… när vattnet värms upp (vilket är vad som händer i kaffemaskiner och många andra hushållsapparater) bryts både kalcium och magnesium ner och bildar fast kalk.

På grund av den yttersta vikten av denna process har vi beslutat att behandla den med den respekt den förtjänar. Av denna anledning har vi utarbetat en guide med detaljerade avkalkningsmetoder, samt några ytterligare tips om lösning du bör använda för att avkalka din kaffemaskin.

Med tiden och med användningen ackumulerar kaffemaskiner denna kalk i sitt system och vattenfiltrering, särskilt i pannor och interna rör, där vattnet tillbringar större delen av sin tid.

Denna kalkavlagring kan påverka smaken på våra kaffesorter och tillbehör, och av denna anledning är det lämpligt att avkalka sin kaffemaskin då och då för att säkerställa att den hålls i perfekt skick.

På grund av den yttersta vikten av denna process har vi beslutat att behandla den med den respekt den förtjänar. Av denna anledning har vi utarbetat en guide med detaljerade avkalkningsmetoder, samt några ytterligare tips om lösning du bör använda för att avkalka din kaffemaskin

Några förslag på avkalkningsprodukter

Hur man avkalkar en kaffemaskin (steg för steg):

I det här avsnittet kommer vi att förklara för dig vad som är den generella metoden för att avkalka en kaffebryggare, oavsett typ och märke det är.

• Fyll tanken med vatten och häll i ditt avkalkningsmedel (det kan vara en kemisk lösning, tillverkarens avkalkningsmedel eller någon naturlig mild syra som vinäger eller citron).
• Placera en stor kanna eller behållare under kaffebryggarens utlopp (under filterhållaren).
• När du har lösningen i tanken, startar du bryggcyckeln. Vänta tills vattnet har värmts upp och påbörja sedan en vanlig bryggning. Som om man skulle koka kaffe, fast utan kaffe förstås.
• Var noga med att samla upp varmvattnet med avkalkningsmedlet som kommer ut. Tanken är att under processen kommer det varma vattnet som blandas med avkalkningsmedlet att avkalka sedimenten och de kalkrester som kan finnas i de inre rören. För bästa effekt av din avkalkning kan du avbryta bryggcykeln ungefär halvägs, och låta medlet verka ca 20-30minuter innan du fortsätter.
• Upprepa denna process ett par, tre gånger för att se till att kaffebryggaren blir helt fri från kalk, växla mellan kallt vatten och en med varmt vatten (om du har en msakin som kan servera kallt vatten (kolsyrat)) när du rengör systemet.
• När avkalkningsprocessen är klar, se till att skölja och tvätta vattentanken och din serveringskanna noggrant. Som en försiktighetsåtgärd är det lämpligt att köra två till tre extra brygg-cykler (utan kaffe) innan du gör din första kopp efter rengöring.

Denna kalkavlagring kan påverka smaken på våra kaffesorter och tillbehör, och av denna anledning är det lämpligt att avkalka sin kaffemaskin då och då för att säkerställa att den hålls i perfekt skick.