Varukorgen

INFO@KAFFE-REP.SE

FRAKT FRÅN 59 KR

SÄKER BETALNING MED  

Passa på innan älgjakten drar igång

Nu kommer strax hösten och alla olika jakter startar

passa på innan älgjakten

Nu först Bock jakten och om ett tag ÄLGJAKTEN!

Den 16 augusti startar jakten på råbock i Sverige,

Tidigt på morgonen den 7 september tar tusentals jägare i norr plats i jakttornen för att kanske få skott på en av de cirka 80 000 älgar som kommer fällas under årets älgjakt.

-Det här är årets bästa vecka, när man får träffa gamla jaktkamrater, koppla av från vardagen och komma ut i skogen igen, säger Björn Sundgren, jaktvårdskonsulent hos Svenska Jägareförbundet i norr.

Björn är en av alla de cirka 300 000 jägare som fyller termosen med kaffe, packar ner grillkorv och rökt viltkorv, sätter pejlen på sin karelska björnhund och ger sig ut i skogen på måndag morgon. Han arbetar till vardags med planering av just älgförvaltningen i norra Sverige. På agendan nu är att få bevara den lokala förvaltningen och få till en bättre kvalitet i älgstammen.

-Älgstammen är ungefär lika stor som i fjol, så vi kommer förmodligen fälla samma antal även i år, tillägger han. Älgjakten bedrivs mellan 1-26 september samt 9 oktober till 31 januari -22

 

Passa på innan älgjakten drar igång. Se nu för guds skull till att ha kaffemaskinen eller kaffebryggaren redo för att fylla din kaffetermos. Så att du står dig när du sitter i tornet eller står på pass.

Vi har bunkrat upp med reservdelar och tillbehör till både Bonamat och Coffeequeen så vi klarar att serva dig som kund!

Psst! även fiskare får ha med sig gott kaffe.

Tills vi hörs igen,
KaffeLasse